Reizen van Hanoi naar Hué: actuele reisinformatie

0
Hanoi naar Hue

Vietnam is een enorm groot land en het kan soms lastig zijn grip te krijgen op de reismogelijkheden van stad tot stad. We hebben de krachten gebundeld met 12Go Asia, Azië grootste travel agency, om op deze pagina een altijd up-to-date busschema weer te geven. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden om te reizen van Hanoi naar Hué.

Reisinformatie Hué

Hué is de voormalig keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Het is een stad welke rijk is aan historie, cultuur, heerlijk eten en het wordt omringd door prachtige plattelandslandschappen. De stad wordt regelmatig overgeslagen door backpackers, terwijl het een schitterende bestemming is binnen Vietnam.

Reizen per trein van Hanoi naar Hué

De onderstaande treintijden en prijzen zijn altijd actueel en worden aangepast als Vietnam Railways besluit haar tijden of prijzen aan te passen. Zoek een treintijd uit en boek je reis online indien je niet de mogelijkheid hebt om vooraf naar het station te reizen en daar je ticket te kopen. De reistijd bedraagt ongeveer 13 uur en is over het algemeen comfortabel te noemen. Bovendien is het een fantastische ervaring om in Vietnam met de trein te reizen, locals te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. 


Reizen per bus van Hanoi naar Hué

Een iets goedkopere, iets snellere maar minder comfortabele manier om van Hanoi naar Hue te reizen is per (nacht)bus. Er rijden enorm veel verschillende busmaatschappijen tussen Hanoi en Hue. De reistijd bedraagt ongeveer 12.5 uur.


Reizen per vliegtuig van Hanoi naar Hué

Door de grote afstand kan ook een vliegreis erg interessant zijn. Ben je er wel van bewust dat Hanoi Noi Bai airport erg ver uit het centrum ligt, je +/- 2 uur van tevoren op de airport moet zijn en in Hue ook weer transport moet hebben van de airport naar het centrum. Kortom: je bent dus wel even onderweg. Wil je reizen en tegelijkertijd zoveel mogelijk tijd besparen? Ga dan voor een nachttrein of nachtbus.

Goedkope hotels/hostels

We raden altijd aan je hotels of hostels te boeken via Booking.com. Booking heeft als groot voordeel dat ze vrijwel altijd de goedkoopste zijn, en dat je na enkele boekingen ”Genius” status ontvangt. Dit is een loyaliteitsprogramma waardoor je standaard op de meeste hotels zo’n 10% korting ontvangt, vaak toegang krijgt tot gratis late checkouts en welkomstdrankjes ontvangt.

Boek je hotel tegen een scherpe prijs

Reistips

Wil jij goed voorbereid op reis gaan? Check dan onze reistips. Hier vind je boordevol informatie welke handig kan zijn voor jouw reis, variërend van bestemmingstips tot hoe je gratis business class upgrades kunt krijgen.

Bekijk alle reistips

Laat een reactie achter: